21 вересня Центральна міська бібліотека для дітей з радістю привітала своє рідне місто Кропивницький з його Днем народження!

В рамках заходу у бібліотеці були створені інформаційні локації, що допомогли скласти портрет рідного міста. Краєзнавчий куточків «Літературна Кіровоградщина» знайомив відвідувачів з видатними письменниками нашого краю. Тут можна було дізнатися про класиків української літератури та сучасних авторів, які і сьогодні надихають нас своїм талантом.

Особливо популярною у читачів була виставкова стела «Кропивницький – місто творчих людей». Вона знайомила з архітектурним, хореографічним, образотворчим та музичним мистецтвом краю, його корифеями та сучасними зірками, творчими досягненнями та фестивалями.

На книжковій виставці «Пізнаймо наше місто разом» була представлені матеріали з історії міста про події, які ми не маємо права забувати та про наших героїв – воїнів земляків. Зацікавила читачів інформація про перейменування вулиць та людей, чиї імена вони отримали.

Відеопрезентація «Кропивницький – театральна столиця України. Подорожуємо Україною разом» познайомила відвідувачів з видатними особистостями та заповітними куточками міста. Юні читачі були горді тим, що Кропивницький носить почесне звання театральної та танцювальної столиці.

Свято в бібліотеці стало чудовою можливістю відзначити День народження міста Кропивницького та ще раз нагадати всім про його багатий культурний спадок. Читачі відчули гордість за своє місто та його досягнення.