Інформаційна безпека стосується захисту життєво-важливих інтересів людини. Неправдива, неповна, невчасна інформація може нанести шкоду. Особливо вразливі у цьому контексті діти. Вони можуть не знати, яку інформацію допустимо викладати в мережу, а яку не варто.

Інтернет - це чудове місце для вивчення нового, але для безпечного використання мережі корисно вивчати правила безпеки онлайн. Серед основних порад: обережність щодо надання особистої інформації онлайн, звітування про тих, хто створює негативні ситуації в інтернеті (погрози, файли певного місту, пропозиції) тощо.

Під час літніх канікул бібліотека-філія №5 постійно проводить безпековий інтенсив «Правила безпечного інтернету». Дітям наголошують про основні правила безпечного поводження в Інтернеті, під час бесід-рекомендацій вони дізнаються, як не наразитися на неприємності в мережі. Переглядають книжки з корисними порадами. Щоб закріпити знання, присутнім пропонують ознайомитися з повчальним мультиком «Як бути в безпеці в інтернеті?» та переглянути пам'ятку «Основні правила безпечної роботи в інтернеті, про які варто сказати дітям».