Сім’я – найдорожче, що є в житті. Саме в сім’ї дитина робить свої найперші кроки, звідси вона виходить у широкий світ, тут вчиться шанувати свій рід, свою землю, берегти пам’ять народу. Як велика ріка бере початок і силу з малого джерела, так і наша держава починається з родини. А родина до родини – народ.

Напередодні українського Дня сім’ї, в рамках клубу «Сімейна легенда», у бібліотеці-філії №10 пройшла година творчого дозвілля «Хобі моєї родини». Учасники заходу зібралися, щоб поговорити про свої захоплення та своєї родини. Присутні залюбки розповідали про улюблені заняття і розваги. Це вишивка, бісероплетіння, малювання, спорт, гра на музичних інструментах, читання та кулінарія.

Від покоління до покоління в родині Козирєвих передавалася вишивка бісером, свято оберігати сімейні секрети майстерності продовжує донька Аліна. Створена виставка-хобі «Світ моїх захоплень» яскраве тому підтвердження.

Зацікавила присутніх вікторина «Скажи мені», під час якої треба було відгадати ТВ програму по назві хобі. Колекціонування – надзвичайно цікаве захоплення. Присутні познайомилися з людьми, які колекціонують зовсім незвичайні речі: афіші, ґудзики, голоси птахів, вірші про тварин, капелюшки тощо. Також учасники заходу мали можливість висловити свою думку, а чи може хобі бути корисним для багатьох людей?

Звичайно, про захоплення ми можемо говорити багато. Чи є в світі людина, яка б нічим не цікавилась. Та не всі, хто захоплюються спортом, стануть спортсменами; не всі кому подобається музика, стануть музикантами… Головне – мати якесь улюблене заняття. Адже це те, що може збагатити нас духовно. Кожен з нас може створити щось для людей, для своєї Батьківщини, щось залишити для нащадків. Таким був підсумок заходу за солодким частуванням.