У сучасному світі, де інформація доступна в дотик, медіаграмотність стала життєво важливою навичкою для кожного з нас. Медіаграмотність — це не лише вміння читати і писати, а й здатність критично аналізувати, оцінювати і використовувати інформацію з різних джерел. В умовах потоку новин, соціальних медіа, блогів і відео, важливо вміти відрізняти достовірну інформацію від дезінформації, а також розуміти, як медіа може впливати на наші думки і поведінку.

В рамках тижня медіаграмотності у бібліотеці-філії №10, для учнів 7 класу Завадівської гімназії, пройшов урок «Основи інформаційної безпеки». Під час якого користувачі розглянули основні принципи медіаграмотності, навчилися розпізнавати ненадійні джерела, оцінювати інформацію, яку споживаємо, і зрозуміли, як ми можемо бути відповідальними споживачами медіа. Також говорили про важливість критичного мислення в обробці інформації та про способи, як уникнути маніпуляцій у медіаполі. Для своїх користувачів бібліотекарі підготували буклет «Інструкція виживання в інфопросторі», яка надасть відвідувачам базові навички цифрової безпеки.

В умовах інформаційного перенасичення та зростання дезінформації медіаграмотність стає не лише корисною, але й необхідною навичкою для формування свідомого суспільства. Сподіваємося, що цей урок допоможе учасникам заходу стати більш обізнаними, відповідальними та освіченими користувачами інформації.