Чергова зустріч клубу «Світана» в бібліотеці-філії №17 була присвячена Дню міста та мала назву: «Легенди нашого міста» (Краєзнавчий експрес). Україна з давніх-давен славилася красою природи, багатством її історії та легенд. Проте за її мальовничими пейзажами, та старовинними містами приховані цікаві таємниці про які бібліотекарі і розповідали світанчанкам.

Деякі мешканці нашого міста ще за життя стали персонажами його міського фольклору – обросли байками, анекдотами, містифікаціями. Вже важко відрізнити, де правда, а де вимисел. Єдине, в чому не має сумнівів, – ці люди з плоті й крові й справді жили в нашому місті. Когось знають і пам’ятають, когось вже призабули, але наша уява зробила їх символами, які стали частиною іміджу міста. Одну з таких легенд про «Нетипового кропивницького святого» розповідали бібліотекарі присутнім на клубі.

Не оминули тему архітектури міста та легенди пов’язані з нею. Фото-виставка «Місто в легендах і міфах» привернула увагу світанчанок, роздивлялись фото та згадували знайомі вулиці. Жваво обговорювали легенди про «Підземний хід», «Легенду про Бострема, «Таємничого водовоза» та «Прокляття будинку Барського». Світанчанки розповідали знайомі їм легенди нашого міста. Так за філіжанкою кави наш краєзнавчий експрес подорожував у часі вулицями міста Кропивницького.