День відкритих дверей «Світ не пізнаєш, не вивчивши краю свого» відбувся у бібліотеці №18 до Дня міста з метою відродження національної духовної культури, відновлення історичної пам’яті народу та популяризація літератури, яка висвітлює сторінки історії рідного краю, його етнічні, мовні, культурні традиції, творчість талановитих людей міста.

Бібліотекарі допомагають користувачам у пізнаванні своїх коренів, виховують патріотичні почуття, гордість за своє рідне місто та його славетних мешканців. Учасники долучилися до краєзнавчого дискусійного вітражу біля книжкової виставки «Мій рідний край у центрі України», слайд-розповіді «Кропивницький туристичний», краєзнавчого міксу «Наша історія літературними стежками» та хвилини мовчання біля виставки «Читачі-захисники, які загинули за Україну».

Читачам, особливо ВПО, цікаво було познайомитися з туристичними маршрутами нашого краю у історичному та меморіально-мистецькому спектрах. Кожен учасник Дня міста отримав інформаційний буклет «Шана славним краянам!»