Кропивницький  відомий своєю багатою історією, культурною спадщиною та мальовничими природними ландшафтами. Місто засноване в 1754 році, пройшло через різні етапи розвитку та зміни назв, отримавши сучасну назву на честь видатного українського драматурга Марка Кропивницького.

Славне місто над Інгулом є важливим культурним центром, славиться театрами, музеями та художніми галереями. Оточене красивими природними ландшафтами, річками і парками, що приваблюють туристів та забезпечують відпочинок місцевим жителям. Кропивницький — це місто з дружньою атмосферою, яке поєднує в собі традиції і сучасність.

Для всіх охочих дізнатися більше про багатства рідного краю, у рамках святкування 270-річчя від дня заснування міста, бібліотекарі філії №10 організували і провели  пізнавальну експедицію «Цілющі скарби рідного краю».

Під час заходу присутні пригадали історію заснування міста Святої Єлисавети та стрімкий його розвиток. Представлені документи на виставці «Рідного краю одвічна краса» привабили відвідувачів своїми унікальними природними, ландшафтними та лікувальними ресурсами. Переглянувши відеоролик «Цілющі скарби рідного краю», користувачі милувалися багатством рослинного світу, що не лише прикрашає природу нашої місцевості, а й має значну цінність для фітотерапії. Це справжні «цілющі скарби» природи, які допомагають у лікуванні різних захворювань і збереженні здоров’я населення.Також  активними учасники заходу були під час вікторини «Моє місто – Кропивницький», яка була цікавою та пізнавальною.

Давайте разом зберігати наші природні багатства та передавати їх наступним поколінням, з любов’ю та повагою ставлячись до всього, що оточує нас. Нехай наше місто завжди залишається зеленим, квітучим і здоровим краєм. Таким був підсумок учасників заходу за солодким частуванням.

Зі святом, рідне місто!