12 серпня Україна відзначає День молоді. Це свято юності, позитиву – гарна нагода привітати юнаків і дівчат, а також всіх, хто молодий душею. З нагоди Дня молоді бібліотекарі філії №2 м. Кропивницький 9 серпня провели молодіжну тусовку «Бібліотека об’єднує молодь».

Молодь взяла участь у бібліокросі «7 днів-7 книг», який проходив протягом тижня. Ця акція присвячена творчості української романістки Ніни Фіалко, яка відома не тільки в Україні, але й за кордоном. У творчому доробку письменниці не тільки соціальні та сімейно-побутові романи, вона не оминула й патріотичну тематику й не обійшла своєю увагою підлітків та наймолодше покоління.

Присутні на заході дівчата послухали історію виникнення свята, огляд книжкової виставки «Молодіжний книжковий мікс», на якій представлені художні книги про кохання та війну, яка зараз йде в Україні.

Також читачі були ознайомлені з інформаційним ланчем «Круті новинки: нові книги і не тільки для молоді», з якого дізналися не тільки про нові книги: «Школа ідеальних матерів» Джессаміна Чена, «Вілла з Сан-Франциско» Ярослави Литвин, «Я тебе… війна» Христини Біляковської, «Врятувати березень» Андрія Кокотюхи  та інші. Огляд бібліотекарем цікавих статей з періодичних видань проінформував присутніх про «Гастрономічні вподобання України», «Райські квіти Катерини Білокур», «Смачні ліки на весь рік», «Оберегову вишивку «Берегиня».

Дівчата охоче брали участь у майстер-класі з виготовлення ляльки-мотанки з серветок, під супровід патріотичних пісень Люсі Кави «Незламні» та Артема Півоварова з Клавдією Петрівною «Барабани».

Закінчилась молодіжна тусовка чаюванням та обговоренням прочитанних творів Ніни Фіалко: «Повертайтеся додому, журавлі» та «Сила жіночої любові».