Бібліотека-філія №5 є хабом цифрової освіти. Сюди може завітати кожен громадянин, безкоштовно отримати доступ до вебсайту Дія. Освіта і пройти навчання з цифрової грамотності.

Бібліотекарі постійно проводять з користувачами заняття і надають консультації з використання  новітніх технологій, зокрема допомагають користувачам знайти потрібну інформацію  на  національній онлайн-платформі з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта».

Читачі з числа внутрішньо переміщених осіб проінформовані, що у «Дії» оновили сервіс для ВПО. Відтепер у застосунку можна оновити довідку ВПО та грошову допомогу одразу на всю родину в одній заяві. Зокрема, можна отримати виплати на дітей, які народилися вже після переміщення. Ця інформація була корисна для Анни Михайлівни Хотомченко, багатодітної матері. Також читачі пенсійного віку звертаються з проханнями провести з ними навчання з основ комп’ютерної грамотності. Наприклад, користувачі бібліотеки пенсійного віку дізналися, як встановити додаток «Дія» у своєму смартфоні та авторизуватися.

Бажаючих оволодіти навичками новітніх технологій запрошуємо записатися до бібліотеки-філії №5.