Напередодні Дня Конституції України у Центральній міській бібліотеці ім. Володимира Панченка проведено правовий орієнтир «Держави славний оберіг». Від імені українського народу 28 червня 1996 року було прийнято Конституцію України, у якій визначено, що захист держави, її незалежності та територіальної цілісності, повага до державних символів є обов`язком кожного громадянина.

Бібліотекарі разом з учасниками заходу прослідкували конституційний процес в Україні часів незалежності. Як приймалася Конституція нашої країни, коли була ухвалена як Основний закон України, скільки статей містить? Дослідили, що представляла собою перша Конституція, укладена гетьманом Пилипом Орликом, козацькою старшиною і козаками Війська Запорозького. З`ясували, чому важливо знати українську Конституцію та які закони їй передували протягом багатьох століть.

Ухвалення Основного закону нашої держави закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, та стали важливим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, підвищили міжнародний авторитет України у світі.