Бібліотека-філія №5 провела акцію-фрімаркет «Реюз. Пропозиції та пошук». Біля бібліотеки влаштували імпровізований фрімаркет вживаних речей – одягу, посуду, хатніх дрібничок. Присутні дізналися про значення понять «екостиль» та «реюз», замислились над збереженням ресурсів планети.

Щорічно у світі продається майже 150 мільйонів одягу та взуття. Більшість з них споживачі викидають на сміттєзвалища ще до того, як речі виповниться рік. Реюз допомагає зберегти дуже багато ресурсу. Кожен з нас може багато зробити для заощадження ресурсів, якщо буде намагатися купувати лише за потреби, щоб не думати пізніше, куди його подіти.

У локації «Тусовка речей» речі можна було поміняти будь з ким чи подарувати будь-кому. Тут зупинялися випадкові перехожі, щоб задовольнити свою цікавість і дізнатися, а що ж у цьому просторі діється! Більшість знаходила якусь потрібну річ і йшла далі вже не з пустими руками.

Учасники акції обмінювалися, спілкувалися, знайшли нових знайомих, обрали для читання літературу до смаку. Багато хто з відвідувачів записалися до бібліотеки та узяли дитячі книжки для дітей і онуків.

Роботу усіх локацій забезпечували і контролювали волонтери. Вони слідкували за порядком, пояснювали правила обміну, сприяли атмосфері дружнього спілкування. Усі учасники акції залишились задоволені.

Детальніша інформація на сайті бібліотеки: http://surl.li/gkqyhw