Користувачі бібліотеки-філії №5 взяли участь в екологічному екстримі «Гарячі точки екологічних проблем». Присутні дізнались про ті фактори, які підштовхують наш світ до екологічної катастрофи, а також про географічні точки в яких діяльність людини спричинила вже невідворотні зміни клімату, ландшафту; забруднення такого масштабу, що вливає на загальну біосферу планети – зникнення Аральського моря, велика тихоокеанська сміттєва пляма, засмічення річки Цітарум на о. Ява, кладовище кораблів в Бангладеші тощо.

Ніхто не знає, у якому стані будуть наші землі після закінчення війни. Палаючі нафтобази, руйнування промислових об’єктів, покинута й розбита техніка, заховані міни завдають шкоди екосистемам і забруднюють повітря, землю та воду. Навіть якщо завтра війна закінчиться, негативні наслідки для довкілля ми будемо спостерігати ще довго.

Взявши участь у грі «Еко-мемо», усі навчилися правильно сортувати сміття. Користувачі бібліотеки ведуть активну екологозберігаючу поведінку – сортують сміття, не використовують надлишки поліетиленової тари, слідкують за чистотою особистої території Беруть участь в екологічних акціях, наприклад, активно приєдналися до акції «Кришечки, здавайтесь!».