Бібліотека-філія для дітей №21 м.Кропивницького в цьому році отримала книги за проектом «Валізка з книжками» від Goethe-Institut, що втілювався за фінансової підтримки Міністерства зовнішніх справ Німеччини. Саме ці книги та поради від команди проекту допомагають нашим бібліотекарям в організації та проведенні занять з атртерапії, які стати дуже актуальними в зв'язку з війною.

Сьогодні працівники книгозбірні завітали до вихованців табору відпочинку Балашівської гімназії. Вони познайомили дітей з книгами із «валізки». І хоча заняття переривалося звуками тривоги, все ж творча атмосфера і зацікавленість перемогли. Присутні не тільки уважно прослухали  уривки із книги І.Андрусяка «Жерар-партизан», а й взялися активно фантазувати, створюючи нове закінчення популярної книжки.

Для вираження багатьох речей дітям іноді бракує слів, натомість вони можуть це намалювати. Малювали героїв книги І. Андрусяка, які взялися боротися з загарбниками, малювали і «привида Києва» із книги Мацуа Джюко.  А найменшим читачам дуже сподобався герой книги О.Русіної «Тор-тракторець, що тягне танк» та його допомога людям під час евакуації.

Такі заняття допомагають долати психоемоційні наслідки пов'язані з війною та постійними звуками тривог. Тож завітайте в нашу бібліотеку. Ми порадимо, що і як читати вашим дітям  в нинішніх умовах, щоб це принесло користь і підняло настрій.