14 червня у бібліотеці-філії 14 МЦБС відбувся бенефіс книги КОЛО «Степ», де зібралися творчі люди – літератори, які обговорювали книгу «Чи бачать небеса котів», що написана 36 авторами з усієї України, 10 з яких – кропивничани , і яка за короткий час стала бестселером  в Україні, та за її межами. Серед авторів – завідуюча бібліотекою-філією 14 МЦБС Суржок Галина, журналістка, прозаїкиня Ніна Даниленко, письменниця та поетеса Олена Трибуцька, письменник - фантаст Максим Ліпкан та Надія Чічкан, а також очільниця КОЛО «Степ» Ольга Полевіна.

На заході присутні переважно підлітки і молодь.

У вузькому колі юні українці не соромились задавати питання письменникам про те, як писалися ці книги, що керувало авторами при написанні своїх творів, де брали натхнення, і які були складнощі.

Книга, ідея якої належить відомим письменницям Еліні Заржицькій та Ользі Полевіній,  розповідає про останні години і хвилини життя мешканців багатоквартирного будинку, зруйнованого російською ракетою у мирному місті України, і уособлює в собі кожен такий будинок, куди прилітають смертоносні ракети. Книга про жорстоке сьогодення та велику трагедію, які ми переживаємо кожен день, живучи в Україні.