Довкілля – невід’ємна частина нашого життя. Сьогодні, 14 червня, бібліотекарі Центральної міської бібліотеки імені В.Панченка торкнулися важливої і життєво необхідної теми - стан навколишнього середовища та збереження нашої планети. Екологічний калейдоскоп «Чиста планета» познайомив вихованців пришкільного оздоровчого табору КЗ «Ліцей Нова українська школа» з інформацією про необхідність сортування сміття, адже природні ресурси обмежені і матеріали можна використовувати повторно, а не просто викидати їх. Пізнавальні книги про природу і переробку пластику, скла, деревини і речей зацікавили малечу, також активно і захопливо пройшла  гра Еко-мемо «Сміття сортуй - пам'ять тренуй».

Розмова про важливість бути видимим на дорозі та дотримання правил безпеки спонукала дітей до виготовлення світловідбивних елементів – флікерів-оберегів.

Майстерку флікерів «Будь видимим» проведено в межах проєкту "Громадський хаб "Амбасадори безпеки", що впроваджується ГО "Агенція сталого розвитку "Хмарочос" за підтримки Проєкту стабілізації поліцейської діяльності (PSP) коштом уряду Канади, через Міністерство закордонних справ Канади.