Чудова  пора року – літо, канікули! Кожен день його буде для читайликів, як нова сторінка цікавої, яскравої, барвистої книги. Кожен день літнього календаря – це радість, це відпочинок, це свято!

Весело, цікаво і гамірно було у бібліотеці-філії №10, двері якої радо відкрилися для маленьких користувачів та відвідувачів табору Центру дозвілля «Сонечко» комунального закладу «Завадівська гімназія». Сьогоднішня зустріч – це свято для невгамовних дітлахів, яка мала назву «Табір – весела сім'я, табір – це друзі і я».

Щоб отримати чарівний ключик від літа, допитливим чомучкам потрібно було зіграти в гру-загадку «Ключик від літа». Оскільки свято проходило у бібліотеці, перша гра була присвячена цікавим дитячим книгам. І, звичайно ж, літо – це цікаві дитячі журнали. Тож бібліотекарі запропонували чомучкам відповісти на питання вікторини «Скарбничка цікавинок», створеної за матеріалами дитячих журналів. Легко, весело і повчально пройшла бліц-вікторина «Швидко казку пригадай!». Свою чистоту мовлення діти показали під час конкурсу скоромовок. Весело і гамірно пройшла гра-естафета «Копійка гривню береже» та гра «Світлофор», де дітлахи краще пізнавали один одного, згуртувалися, подружилися. Зацікавила також відвідувачів слайд-гра «Підбери слово», діти повинні були назвати малюнок і за допомогою цеглинки відповідного кольору показати яким словом цей малюнок можна замінити. Ще на дітлахів чекали хитромудрі загадки, конкурси «Порахуй зірочки», «Зірковий автограф» та конкурс «Заваримо чай», перед кожним гравцем був великий аркуш паперу з намальованою в центрі чашкою. Учасникам зав'язали очі і вони малювали на аркуші трикутнички (пакетики чаю). Переміг той, хто за 1 хвилину розмістив більше намальованих пакетиків всередині чашки.

Діти – найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє, яке формується у сьогоденні. Бібліотекарі побажали наймолодшим відвідувачам радісного, змістовного відпочинку під час літніх канікул та запросили малечу розвивати свої здібності, творче мислення разом зі своєю бібліотекою.

Завершився захід солодкими призами та незабутніми враженнями.