Хоч би як розвивалася історія спецій, інтерес до них не згасав ніколи. І нині без них неможливо уявити жодну кухню світу. Навіть, у малих дозах вони сильно впливають на смак та колір страви, дають продукту новий аромат. Вечір-зустріч «Вечір спецій» відбувся сьогодні у бібліотеці-філії №2 м. Кропивницького.

Зустріч пройшла в теплій дружній атмосфері чаювання. Читачі послухали інформацію про історію спецій, дізналися цікаві факти про них, брали участь у вікторині "Пізнай рослину», переглянули відео «Корисні властивості прянощів та спецій». Присутні на вечорі обмінювалися своїми рецептами приготування улюблених страв та напоїв зі спеціями. Під час зустрічі провели дегустацію різних напоїв та чаїв: пили чай з саусептом, каву з корицею, чай «Каркаде» та напій з імбиром та лимоном.

Також гості послухали огляд книг, назви яких містять спеції. Більш детально бібліотекар розповіла про книгу Андрія Гудими «69 спецій для Серця». Автор книги-львівський ресторатор, блогер, художник, письменник і військовий, який, на жаль, загинув під Бахмутом 2 липня 2023 року так і не побачивши своєї книги. Книга містить кулінарні секрети й таємниці досвіду автора, написана в легкій невимушеній формі, ніби ти сидиш на кухні й розмовляєш з кимось рідним. Головною думкою «69 спецій для Серця» є те, що найважливішою в житті є любов і щоб ти не робив, роби це з любов’ю і смакуй щастя, попри все.