Попри війну багато людей бажають відпочити від міської метушні та гулу сирен. Бібліотекарі філії №2 підготували слайд-презентацію про мальовничі куточки Кіровоградщини та провели для читачів краєзнавчу гру-подорож «Топ-10 перлин рідного краю», де можна насолодитись красою природи з сім’єю чи наодинці. Присутні прослухали інформаційну довідку про кожну місцину, яка представлена на слайді, дізналися про її місце розташування відносно обласного центру та відповіли, як називається ця перлина Кіровоградщини.

Заповідник-музей І.К.Тобілевича «Хутір Надія» – один з найбільш унікальних історико-культурних пам’яток України та гордість нашого краю. Він вже давно став візитною карткою області. Присутні здійснили 3D екскурсію садибою та алеєю зі столітніми могутніми дубами, що вражають своєю кремезністю та міццю.

Завершився захід ознайомленням з рекомендаційно-бібліографічним списком «Всі чудеса рідного краю». Користуючись матеріалами видання, можна зорієнтуватися в усьому розмаїтті цікавих туристичних об'єктів області.