Бібліотека-філія №2 МЦБС м. Кропивницького активно займається розповсюдженням краєзнавчих знань. І для нас дуже важливо підтримувати інтерес до минулого і сьогодення нашого краю.

15 жовтня з цієї нагоди у бібліотеці відбувся день бібліографії «Автографи історії на карті нашого міста». Працівники філії підготували цікавий перегляд краєзнавчої літератури та розповіли про організацію краєзнавчого фонду бібліотеки. Користувачі дізнались про електронний каталог книгозбірні та отримали алгоритм пошуку краєзнавчої літератури в електронному каталозі (консультація «Як знайти книги про відомих людей рідного краю»). Відвідувачі ознайомились з PER (корпоративною базою періодичних видань) та KRAY (корпоративною краєзнавчою базою даних) бібліотеки-філії № 2.

Проведено бібліографічний урок «Бібліографічні покажчики – путівники по краєзнавству». Присутніх зацікавив рекомендаційно-бібліографічний список «Всі чудеса рідного краю», який презентувала завідуюча бібліотеки. Гостям заходу сподобались книжкові виставки "Наші земляки, увічнені у назвах вулиць" та "Письменники і поети, чиє життя і творчість пов`язані з Кіровоградщиною", які підготували бібліотекарі.

Про історію міста Кропивницький та нашого краю фахівці бібліотеки розповідали своїм користувачам, підготувавши для молоді краєзнавчу гру-подорож «Топ-10 перлин рідного краю», прес-блокнот-вікторину "Краю мій, тут я живу" та віртуальну екскурсію «Мандруємо рідним краєм: сліди минулого, або Курган середини третього тисячоліття до нашої ери».