28 вересня, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, у бібліотеці-філії №2 міста Кропивницького відбувся День відкритих дверей «Бібліотека запрошує друзів».

Програма заходу була насиченою. Зранку бібліотекарі провели бібліодесант «Твоя бібліотека поруч», на вулиці Незалежності біля книгозбірні, розповсюджуючи запрошення-візитівки.

Зайшовши до бібліотеки, читачі занурювались в барви осені – їх зустрічала бібліотекар біля виставки-інсталяції «Осінні творчі фантазії» і пропонувала переглянути буктрейлер за мотивами книги «Осіннє танго» Валентини Мастєрової.

Користувачі бібліотеки юнацького віку взяли участь в молодіжному бібліоквесті «Таємниці книжкових полиць». Учасники складали вислів про книгу, який був розділений на 5 частин. Щоб їх здобути, команда подолала 5 зупинок, на кожній з яких на неї чекали випробування на ерудованість, начитаність та уміння змагатися у команді.

Бібліотекарі також розповідали відвідувачам про історію нашої бібліотеки, бібліотечний фонд та довідниково-інформаційний апарат філії, знайомили з видавничою продукцією бібліотеки. Відбулася презентація діяльності бібліотеки в мережі Інтернет.

Відвідувачі книгозбірні обирали книжки за своїми вподобаннями з книжкових виставок «Рандеву з книгою», «Вернісаж новинок», а бажаючі більше дізнатися про своє рідне місто - з краєзнавчої виставки «м.Кропивницький−270».

Протягом дня тривала акція «Стань читачем бібліотеки сьогодні». Нові читачі мали змогу записатись до бібліотеки безкоштовно.

Працівники бібліотеки щиро вітають з Всеукраїнським днем бібліотек усіх, хто любить і шанує бібліотеки та цінує книгу.