13 вересня, напередодні 160-ти річчя від дня народження відомого українського письменника Михайла Коцюбинського у бібліотеці-філії №14 МЦБС відбувся літературний вечір під назвою «Закоханий у сонце – Михайло Коцюбинський».

Шанобливими та винятково теплими і вдячними словами згадали ми літературного сподвижника Михайла Коцюбинського. Вся  творчість письменника насичена сонячним оптимізмом, вірою у високе призначення людини на землі. Саме тому Коцюбинського називають Сонцепоклонником і Соняхом, бо над усе він любив життя, сонце, квіти і дітей.

Він жагуче любив природу й виказував це на кожному кроці. Особливо Михайло Коцюбинський любив квіти. Він знав і залюбки писав про них. У творах та листах читач тоне в рослинному світі України: назви близько 200 різних рослин – квіти, дерева, кущі, городина, польові рослини мережать його прозу. Здається, у класичній українській літературі нема іншого такого письменника, який виявив би більш ґрунтовні знання з ботаніки.

Митець за покликанням, Коцюбинський мріяв створити літопис добра. Але в епоху жорстокості письменник змушений був творити літопис всенародного горя, поневірянь і випробувань. Дослідники творчості письменника називають Коцюбинського майстром психологічної прози, імпресіоністом у літературі, який в своїх новелах доповнював свій характерний стиль елементами неоромантизму.