У бібліотеці-філії №1 відбувся мовний калейдоскоп «Відродися, мово, щоб звучати в серці знову», який об’єднав низку заходів.

Вікторина «Знавці української мови» мала на меті розширити знання користувачів про українську мову, показати її велич та красу.

Розвивати пізнавальний інтерес до рідної мови спонукав веселий конкурс «Показуха». Учасник мав показати за допомогою жестів зміст певних фразеологізмів. Довелося проявити неабиякий артистизм. Не так вже й просто було відтворити вислови «водити за носа», «зуб на зуб не попадає», «гребти гроші лопатою»… А ще учасники заходу насміялися досхочу, вимовляючи скоромовки: «Босий хлопець сіно косить, роса росить ноги босі», «Бабин біб розцвів у дощ, буде бабі біб у борщ» та інші.

Цікавим було завдання «Простав наголос у словах». Виявилося, що в українській мові деякі слова мають подвійний наголос. А завдання «Склади прислів’я» було захоплюючим, адже кожен учасник намагався зробити це першим.

Також читачі мали змогу ознайомитися з цікавими книгами на тематичній викладці «В тобі, мово, неосяжна душа народу». Ці видання для тих, хто дбає про культуру мови й прагне запобігти помилковому слововживанню.