У Креативний простір KOWO за сприяння Агенція сталого розвитку "Хмарочос" відбувся воркшопу з ігрофікації для офіцерів поліції з підрозділів служби освітньої безпеки (СОБ). До нього долучилася й Тетяна Рощик, завідувачка відділу інноваційно-методичної роботи МЦБС, та фасилітувала антидискримінаційну гру "Бути жінкою"
Офіцери СОБ - це фахівці із питань безпеки в закладі освіти, які, окрім поліцейських навичок, повинні володіти вміннями спілкуватися з дітьми, розуміти їхню психологію, вміти запобігати безпековим ризикам і вчасно розпізнавати, виявляти і нейтралізувати загрозу життю і здоров’ю дітей, учителів і персоналу ????????‍????????‍????
А ігрофікація є чудовим превентивним безпековим заходом для роботи з учнями та вчителями, який дозволяє у формі гри ознайомитися з правилами поводження у різних загрозливих ситуаціях, налагодити співпрацю та покращити атмосферу в колективі, сприяє психоемоційному розвантаженню????
Окрім гри "Бути жінкою", поліцейські також тестували "Рятувальники", "Полійцейські", "Кордон", "Ти просто космос", "Коло безпеки", метою яких є не лише фізична безпека, але й ментальна підтримка гравців ????
Наприкінці воркшопу учасники та учасниці долучилися до арттерапії у техніці "Fluid art" ????
***
Проєкт Громадський хаб "Амбасадори безпеки" впроваджується ГО "Агенція сталого розвитку "Хмарочос" за підтримки Проєкту стабілізації поліцейської діяльності (PSP) коштом уряду Канади через Міністерство закордонних справ Канади