Ще два роки тому, неможливо було уявити, що нашу мирну, квітучу, гостинну землю, легко можна перетворити на театр бойових дій. В нас були духмяні ночі, сніжні зими, веселі колядки і раптом: бойові втрати, залишені міста, поранені, біженці, переселенці, анексовані території . До Дня Збройних Сил України в бібліотеці-філії №10 відбувся історичний інформаційний екскурс «Українська армія – школа мужності».

Коли запроваджували це свято, ніхто навіть уявити не міг, що воно стане майже найголовнішим у житті сьогоднішньої України. Що люди у військовій формі стануть звичним явищем на вулицях українських міст. І що ми на них покладатимемо величезні надії і всією Україною молотимемось за них, щоб повернулись живими.

Вдячні нащадки низько вклоняються дідам та батькам, які несуть або несли службу в лавах армії. Завдяки ним наша Батьківщина незалежна, сильна і могутня. Під час відеоперегляду «В єдності наша сила», учасники прийшли до висновку, що ми, нинішнє покоління, повинні віддати шану героям, завдяки яким майорить сьогодні синьо-жовтий прапор свободи в нашій державі Україні. Учасники заходу побажали нашим воїнам, щоб оптимізм, спокій та гарний настрій завжди крокували поряд. Мирного неба, злагоди та процвітання нашій державі.