6 грудня — День Збройних сил України — це свято на честь тих, хто захищав та нині захищає нашу землю від ворогів. Свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких Україна досі лишається суверенною незалежною державою.

Сьогодні бібліотекарі філії №2 МЦБС м. Кропивницького провели для своїх відвідувачів годину мужності «Свято доблесті і мужності». Під час заходу присутніх ознайомили з історією утворення української армії та її героїчними сторінками. Бібліотекарі розповіли про основні види та роди військ та ознайомили з 8 цікавими фактами про ЗСУ. Читачі переглянули відеоролик «Час дякувати ЗСУ» та хіт у виконанні військовослужбовців «Байрактар».

Література, представлена на виставці «На варті української держави» нагадує нам про незримий історичний та енергетичний зв’язок між видатними діячами українського визвольного руху козацької доби, часів української революції та Другої Світової війни, часів відродження української державності і Героями Майдану, сучасних воїнів – захисників. Набираймося від них міцності духу, незламності та сили задля того, щоб будувати таку Україну, про яку вони мріяли.

Наприкінці заходу всі присутні загадали, щоб Святий Миколай, який є покровителем мандрівників і воїнів, дарував захист українським воїнам і Перемогу над ворогом.