Про волонтерський рух в Україні сьогодні із захопленням говорять у багатьох країнах світу, називаючи це явище унікальним. Війна в Україні змусила українців по-новому поглянути на власну громадянську позицію та сприяла високому розвитку самоорганізації, волонтерства та благодійності в країні. Ще нещодавно нас дивували люди, які за власним бажанням кидали роботу, забували про справи і йшли допомагати. Сьогодні ж кожен другий українець–волонтер.

Для того, щоб люди, що вирішили стати волонтерами, змогли ефективно

реалізувати себе, їм необхідно отримати знання щодо правильного збору благодійних пожертв, надання цільової благодійної допомоги, звітування перед громадою, роботи в команді та співпраці з благодійними організаціями. З цією метою у бібліотеці-філії №2 відбулася бесіда-зустріч «Волонтерство: погляд в сьогодення».

Присутні ознайомились з історією благодійництва в Україні, послухавши розповідь бібліотекаря. Про діяльність сучасних волонтерів та фондів, які зібрали найбільше коштів, відвідувачі дізнались, переглянувши відео «Волонтери України».

Під час зустрічі читачі визначили рівень готовності до волонтерської роботи, з’ясували, якою діяльністю можуть займатися волонтери та як потрапити в реєстр волонтерів і пройшли тест на доброту.

Закінчився захід оглядом прес-кліпінга «Разом-ми сила», в якому зібрані статті з газет та фото діяльності волонтерів Кропивницького – Тетяни Сили та Геннадія Шевченко.