Сьогодні, напередодні Дня пам’яті жертв голодомору –геноциду 1932-33 рр. у бібліотеці-філії №14 відбувся реквієм пам’яті. Присутні запалили свічки і вшанували хвилиною мовчання всіх невинно загиблих.

Бібліотекарі наголосили, що Голодомор це геноцид української нації, вчинений в 1932–1933 роках та масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. Він був скоєний керівництвом Радянського Союзу, щоб упокорити українців, остаточно ліквідувати український спротив режиму та спроби побудови самостійної, незалежної від москви Української Держави.

Цього року, 25 листопада ми вдруге вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями Росії проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, ще раз доводять: пам’ять надзвичайно важлива, і всі, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

Закликаємо також людей по всьому світу засвітити вогник у домівці як вияв скорботи за загиблими, та твердої віри в перемогу України.