Тихо та непомітно падає листя з дерев, відчутна вранішня прохолода – так до нас приходить осінь. Мабуть, недаремно старість людини ще називають осінню життя, тому щороку, 1 жовтня, у світі відзначають Міжнародний день людини похилого віку . Люди старшого покоління – джерело народної мудрості, їх практичний життєвий досвід – нерозривний місток, який з’єднує покоління.

З нагоди цієї  дати у бібліотеці-філії № 10 відбувся бібліотечний вікенд «Осіння подорож на кораблі життя».  Найщирішими побажаннями гостей вітали учні Завадівської  гімназії. У їх виконанні були прочитані вірші про людяність, доброту, чуйне ставлення до людей старшого віку. Своїми виступами діти зуміли запалити вогник вдячності – за увагу, турботу, просте людське спілкування. За солодким частуванням присутні із задоволенням брали участь у вікторині «З якої це казки?». Також мали можливість переглянути виставку «Експозиція світлин бібліотеки», «Співучі родини Завадівців». Учасниками заходу були прочитані поезії  місцевих поетів, зокрема Бориса Притули.

Зустріч пройшла у теплій, дружній, невимушеній атмосфері.

Цей день покликаний, нагадати всім, що старість неминуча, і що потрібно постійно докладати зусиль, щоб допомогти людям похилого віку почуватися більш комфортно, відчувати власну цінність.

https://www.youtube.com/watch?v=aIyBalM1Zl4