З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, згідно з Указом Президента України, щорічно, 14 жовтня, а цього року 1 жовтня,  відзначається День захисника України.

День захисника України став святковим для сучасних воїнів та суспільства в цілому. Адже 1 жовтня — велике християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, здавна відомої, духовної заступниці українського козацтва, представники якого уособлюють в собі патріотизм та відвагу, виступаючи захисниками рідного краю. На Покрову слід вшановувати пам’ять всіх, хто у різні часи боронив нашу землю від ворога. Свято символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України.

Працівники бібліотеки-філії №15, з нагоди свята підготували годину мужності «Мужність відвага крізь покоління». Бібліотекарі провели читачів сходинками від першовитоків військового мистецтва захисників України до сучасності. Учасники заходу переглянули відео «День захисників та захисниць України», а також мали можливість ознайомитись з книжковою викладкою.

Нехай щира любов до України, народна повага і підтримка надають всім захисникам нашої держави сил у благородній справі служіння Батьківщині, встановлення миру та спокою на рідній землі.