З нагоди святкування Дня міста бібліотекарі філії №2 влаштували для молоді та користувачів книгозбірні краєзнавчий променад «Люблю той світ, що отчим краєм зветься» та віртуальну екскурсію «Рідне місто».

Кропивницький є одним з міст України, що має багату історичну та культурну спадщину.

Зустріч розпочалася з інформаційної довідки «Від Єлисаветграда до Кропивницького». Читачі дізналися історичний шлях творення міста від заснування  і до сучасності. Бібліотекарі розповіли про сім цікавих фактів, які роблять Кропивницький унікальним та цікавим містом для відвідування та дослідження.

Говорили також про відому молодь рідного краю, яку знають не лише в Україні, а й за кордоном: хореографа Олександра Лещенка, футболіста Євгена Коноплянку, актора Ігора Бірчу, співачку Alyona Alyona.

Присутні залюбки відповідали на питання вікторини «Дізнайся про своє місто більше».

Кропивницький — один із найбільш несподіваних обласних центрів України для заїжджого мандрівника, тож відвідувачі бібліотеки, завітавши до неї в День народження рідного міста, мали змогу потрапити на віртуальну екскурсію «Рідне місто» і насолодитися архітектурою в стилі європейських «палаццо». Особливого шарму місту надають пам'ятки високої класики та модерну, мавританські, барокові палаци, будинки, на фасадах яких поєднуються готичні мотиви, рококо та ренесанс.

Завершилась зустріч оглядом книжкової виставки «Місто о п’яти іменах», яка розповідає про засновника першого національного професійного театру на теренах  України -  Марка Лукича Кропивницького. Присутні занурилися в атмосферу мистецької та архітектурної спадщини рідного міста та дізналися нові  сучасні назви вулиць Кропивницького.