У Центральній міській бібліотеці для дітей, в рамках тижня безпеки дорожнього руху, відбулася захоплива подорож «Країна дорожніх знаків». Захід став не лише цікавою пригодою для маленьких учасників проекту «Діти України і війна. Кропивницький», але й важливим кроком у формуванні їхньої свідомості про правила безпечного пересування на дорозі. Разом із веселими героями лялькової вистави «Як Вовчик безпеку вивчав» від КнигоТеатру діти перенеслися у світ Правил дорожнього руху. Цікавий сюжет та яскраві персонажі не лише розважали, а й навчали дітей, як правильно переходити вулицю, дотримуватися правил пішоходів та розпізнавати дорожні знаки.

Однією з найцікавіших частин подорожі стала рухлива інтерактивна гра «Світлофор», в якій малеча з великим захопленням взяла участь. Вона дозволила дітям віртуально пережити пригоди на вулицях міста, вчасно реагувати на світлофор.

Але основним акцентом були не лише ігри, а й активна практика та взаємодія. Маленькі учасники відгадували цікаві загадки та брали участь у веселих вікторинах, де кожна правильна відповідь дарувала їм ще більше радості та впевненості у власних знаннях.

На завершення заходу діти самостійно створили світло відбивні флікери, які допоможуть їм безпечно пересуватися та бути видимими на дорозі.

 

21-й канал. – 2024. – 30 травня. – с.6.