Сторітелінг «Рідної мови чиста криниця» пройшов у бібліотеці-філії №10. Для відвідувачів та всіх охочих була оформлена виставка-огляд «Мова – дім народного буття». Документи якої ознайомили присутніх з історією української мови, її багатством і красою, яка має глибоке культурно-історичне значення. Рідна мова - це саме той інструмент, який єднає людей однієї нації, робить їх єдиним цілим.

Під час історичної мандрівки користувачі ознайомилися з новими фактами про історію, ставлення та розвиток української писемності та мови. Цікаво і весело пройшла вікторина «Знавці рідної мови», відгадували загадки «Є слова – просто диво!». Активними присутні були під час гри «Мандруємо містами України», де треба було відповісти звідки походить назва міста Мелітополь. Зацікавила присутніх «Хвилинка-цікавинка від бібліотекаря», під час якої користувачі дізналися про назву кольору «фіолетовий». Захоплюючою була мовна вікторина «Подорож в країну мовознавства». Читачі утворювали прикметники від заданих іменників, де треба було, поставити апостроф, до поданих фразеологізмів добирали вирази з протилежним значенням. Відгадуючи загадки побували на станції «Народна мудрість» та станції «Сам собі редактор» - знаходили помилки у виборі слова і редагували словосполучення.

На завершення заходу бібліотекарі підготували відвідувачам «Калейдоскоп цікавих фактів про українську мову». Тож, любімо і шануймо українську мову – це наша національна ідентичність, наше коріння і наша доля.

І нехай вам смакують українські слова!