В бібліотеці-філії №2 МЦБС м. Кропивницького 8 жовтня пройшла зустріч «Затишок осіннього вечора». Користувачі  похилого віку зустрілись в бібліотеці для спілкування і відпочинку. Вони слухали пісні сучасних українських виконавців про осінь: Катерини Бужинської «Закохана осінь», гурту «Океана Ельзи» «Осінь тепла, як весна», Іво Бобула  "А вже осінь прийшла у мій сад", які створили затишну атмосферу та подарували незабутні емоції присутнім на вечорі.

Відвідувачі брали активну участь в інтелектуальних та літературних конкурсах: «Хто я», «Відчуття ліктя», «Закінчити вірш». Бажаючі мали можливість послухати огляд виставки-інсталяції «Осінні творчі фантазії» та огляд періодичних видань про нарахування субсидії, про те, як не заплутатися у надбавках до пенсії та інше.

Літні люди переглянули відео сюжет «Родинні реліквії» й побачили, як українці в період голодомору та другої світової війни вимінювали дорогоцінні речі на їжу задля виживання. Це сюжет про те, як знищували нашу автентичність, культуру, традиції та про те, що важливо передати наступним поколінням сімейні реліквії. Читачі розповіли про рушники та вишиванки, які передаються через покоління у їхніх сім’ях.

В українців є особлива реліквія - пам’ять і поки вона існує, нас неможливо знищити.