Бібліотекарі філії №2 м. Кропивницького провели для читачів своєї книгозбірні бесіду «ЗСУ на зв’язку», присвячену національному святу українців – Дню захисників і захисниць України, яке відзначають сьогодні. Це свято є нагодою вшанувати пам’ять тих, хто боровся за свободу та незалежність України.

Відвідувачі бібліотеки прослухали розповідь бібліотекаря «Що варто знати про ЗСУ», огляд виставки «Портал у війну. На лінії вогню» та інфомікс «Нескорені. Історії про героїв України». Пролунали історії героїв України:  парамедикині Катерини Поліщук-«Пташки» з Азовсталі, Дмитра Коцюбайло, знаного, як «Да Вінчі», майора 57 окремої мотопіхотної бригади ім. кошового отамана Кості Гордієнка – Богдана Дронова, льотчика Степана Тарабалки, якого називали привидом Києва.

Також бібліотекар розповіла відвідувачам про нашого колегу-комп’ютерника, що служить у лавах ЗСУ сапером, виконує бойові завдання в складі 71-ї окремої єгерської бригади Десантно-штурмових військ. За мужність, відвагу, успішне викoнання бoйoвих завдань та вірність військoвій присязі, мoлoдший сержант Ігoр Підвалихата oтримав нагoрoду від Гoлoвнoкoмандувача Збрoйних Сил України “Хрест хoрoбрих”.

Присутні переглянули відеосюжет про бойовий досвід та повернення до цивільного життя кропивничанки Наталії Сороки. Наталія добровільно стала до лав Збройних сил України у перші дні повномасштабного вторгнення РФ. З березня 2022-го по лютий 2023 року вона служила на посаді бойової медикині у 57-ій мотопіхотній бригаді, надавала допомогу бійцям у Лисичанську, Херсоні, Бахмуті та Часовому Ярі, а після демобілізації повернулась до роботи медичної сестри в обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.