Сьогодні ми згадуємо сторінки нашої історії, коли Україна була колискою волі та відваги – часи козацької доби. До Дня українського козацтва та Дня захисників і захисниць України працівники бібліотеки-філії №10 для всіх, хто цікавиться історією своєї держави організували та провели історичний мікс «Моя Україна – колиска козацької волі».

Для відвідувачів оформлена книжково-ілюстративна виставка «Козацька слава: від минулого до сьогодення», яка присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорозького, їх державній діяльності. «Пам’ятаємо імена героїв» - таку назву має полиця де представлена література та фотодокументи присвячені нашим землякам-захисникам, яка розповідає про героїзм сучасного війська. Виставка була доповнена творчими роботами учнів 6 класу Завадівської гімназії, які користувачі підготували для воїнів-захисників.

Переглянувши  відеоролик «Хто такі козаки?» учасники заходу дізналися багато цікавої інформації про виникнення козацтва, побут та звичаї запорожців, козацькі військові традиції. Учні 9 класу Завадівської гімназії жваво відповідали на питання вікторини «Чи знаєш ти історію козаччини?».

Сьогодні ми згадали славну історію, побачили, що козацький дух живе у кожному з нас. Ми маємо пам’ятати наших предків та сучасних захисників, завдяки яким Україна залишається вільною та незалежною державою.