У бібліотеці-філії №5 МЦБС м. Кропивницького до Дня міста відбувся День краєзнавства «Місто на сивому Інгулі».

Наше місто має давню і цікаву історію, де були і пригоди, і подорожі, і пошуки скарбів, і незвичайні особистості. Огляд краєзнавчої виставки «Відкрий для себе рідне місто» проілюстрував яскраві сторінки історії міста.

Відомий письменник Карпов В.Є. порадував слухачів новими пригодами наших предків, про які дізнався, шукаючи матеріал для своїх книг. Зацікавила присутніх розповідь Валентина Євгеновича про різні версії щодо точної дати заснування міста та про таємниці Міського саду. Умовно перенесемося у 1764 рік. На версту від фортеці Святої Єлисавети, на березі річки Сугоклея, генерал Мельгунов посадив сад, в якому вирощувалися фрукти та овочі для імператорського столу. Вже у наступному році з казенного саду до столиці відправили кавуни та дині. Проте Єлисавет виявився не найкращим місцем для овочівництва і виноградарства. Хоча виноград ріс тут добре – деякий час сад навіть називали Виноградним, а також Казенним, Потьомкінським, Міським, Парком Перемоги. З 1996 Парк Перемоги зарахований до категорії земель природоохоронного значення.

У бібліотеці оформлена краєзнавча експозиція «Кущівка в стилі ретро», під час огляду якої користувачі ознайомилися з  старовинними артефактами та світлинами, дізналися про побут наших предків. Присутні взяли участь у краєзнавчій вікторині «Історична спадщина», щоб кожен бажаючий міг продемонструвати свої знання з історії міста.

Детальніша інформація на сайті бібліотеки: http://surl.li/inysov