Вечір-спомин «Живий у слові поміж нас», присвячений вшануванню пам’яті та відзначенню 70-ї річниці від дня народження видатного літературознавця, письменника, науковця, громадського діяча, лауреата численний літературних премій Володимира Євгеновича Панченка, пройшов у Центральній міській бібліотеці, що носить його ім’я.

Бібліотекарі ознайомили студентів Кіровоградського фахового коледжу харчування та торгівлі з основними етапами життєвого шляху видатного науковця, літератора і дослідника, з його активною політичною діяльністю, спрямованою на розвиток демократичних засад української державності. Розповідь супроводжував відеоролик про життя і творчість хранителя української літератури Володимира Панченка.

Своїми спогадами про світлу талановиту людину поділився його близький друг – письменник і громадський діяч Василь Бондар. Мудрою, цікавою людиною, відданою своїй справі, запам’ятався Володимир Євгенович журналісту – досліднику історії нашого міста Володимиру Поліщуку. Слова поваги і вдячності своєму колишньому викладачу і наставнику Володимиру Панченку висловила заслужений вчитель України Віра Соколова. Поетеса, критик, голова Кіровоградської обласної організації Національної спілки письменників України Надія Гармазій з вдячністю пригадала про період співпраці з Володимиром Євгеновичем під час написання своєї наукової дисертації.

І постать, і творчість Володимира Панченка – безсмертні. Він надзвичайний і для нас теперішніх, і майбутніх. Його діяльність надихатиме нинішнє і майбутнє покоління українців любити свою країну і робити усе можливе для її процвітання. Пам’ять про нього невмируща…