Наша культура багата талантами. Однак далеко не всі вони реалізувалися: одні змушені були відмовитися від себе і своїх переконань, інші – емігрували чи були репресовані. Олександр Петрович Довженко – один з небагатьох, який зміг і при таких умовах стати художником світової величини, ім’я якого входить в усі енциклопедії світового кіномистецтва.

Бібліотекарі філії №18 познайомили читачів із життям і творчістю О. Довженка, розкрили філософське осмислення письменником долі людини і народу та акцентували увагу на талантах творця жанру кіноповісті, який через художнє слово передавав красу життя.

У читальному залі оформили виставку «Олександр Довженко» та підготували ювілейне слайд-шоу «О. Довженко – першовідкривач жанру кіноповісті». Дві мистецькі стихії — література й кіно – поєдналися в його душі, народивши своєрідну художню форму, що несла в собі риси кіносценарію і повісті. Для яскравості зображення О. Довженко використовує різноманітні зорові образи – в пейзажах, портретах, авторських характеристиках персонажів. Твори наповнені ліризмом, романтично-піднесеним змалюванням людей, подій, природи й захопленням рідною землею і рідним народом. Запрошуємо до прочитання!