У бібліотеці-філії №5 МЦБС міста Кропивницького триває арттерапевтичне літо. Літні канікули – це чудова нагода для дітей не лише відпочити, але й провести час з користю. В умовах повномасштабної війни, яка триває в Україні, особливо важливо знайти можливості для розвитку та підтримки дітей.

Маленькі читачі з радістю відвідують заходи, організовані бібліотекарями у книгозбірні. Адже працівники бібліотеки не лише підбирають захоплюючі книги для дітей, а й вигадують різноманітні розвиваючі завдання, ігри, конкурси малюнків, а також дарують маленькі сюрпризи.

Наприклад, гра в шашки не потребує багато зусиль, але це саме та гра, яка допоможе хлопчикам і дівчаткам виробляти навички логічного мислення, і не тільки. Навчитися грати в них ніколи не пізно, і, до того ж, їх правила дуже прості для засвоєння. Бібліотекарі навчають своїх маленьких користувачів чудово розбиратися в основних правилах цієї гри. Гра в шашки - це одночасно і спорт, і дозвілля, і творчість. Вона виховує у дітей важливі для майбутнього життя риси характеру, дозволяючи суттєво розвивати здібності мозку мислити і швидко приймати рішення. Недарма ця древня і мудра гра набула широкого поширення на всіх континентах.

Діти, які вчаться грі у шашки, демонструють добре розвинену творчу уяву, оскільки у грі треба вміти передбачати подальші ходи противника, моделювати ситуації, розробляти відповідні стратегії. Дитина навчається думати образами і запам'ятовувати ці уявні картини, передбачаючи різні варіанти вибору. Крім того, ця гра сприяє розвитку самокритичності, адже програючи партію в шашки, діти вчаться адекватно реагувати на поразку.

Таке дозвілля у бібліотеці стає неймовірним джерелом знань та розваг для дітей у цей непростий час. Дітлахи знайомляться, спілкуються, стають друзями, дізнаються щось нове та захоплююче, грають в ігри, малюють.

Детальніша інформація на сайті бібліотеки: http://surl.li/rlotjo