Як гул століть, як шум віків,
Як бурі подих, - рідна мова
Вишневих ніжність пелюстків,
Сурма походу світанкова,
Неволі стогін, волі спів,
Життя духовного основа.

Мова… вона існує, живе, бореться, незалежно від того думаємо ми про неї чи ні. Слово безсмертне. Рідна мова як і Україна, дивиться в душу кожного з нас очима мами, батьківським словом промовляє до нашого серця.

Сьогодні працівники бібліотеки-філії №8, що на "Шкільному", провели літературну годину "До мови доторкнімося серцем". Користувачі та гості книгозбірні дізналися про значущість українського слова прослухавши бесіду “Мова єднання”, а бліц опитування «Чи знаєш ти рідну мову?» налаштувало учасників і надалі удосконалювати свої знання.

У читальному залі демонструвалася книжкова виставка "Читай.UA". Серед представлених видань як прозові твори, так і поетичні, які розкривають всю велич і могутню силу рідної мови. Учасники заходу знайомилися з книгами, які їх зацікавили, із задоволенням зачитували вірші про мову та Україну. Таким чином створювали дуже чуттєву атмосферу.

Найменші читачі брали участь у мовному асорті “Мовознавець”: переглянули пізнавальну казку про українську мову Зіновія Квітки, залюбки розгадували ребуси та кросворди.

Отже, пам’ятаймо, що саме ми, заради прийдешніх поколінь, повинні зберігати і шанувати мову, як це робили наші славні предки. Любімо свою рідну мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України!