Центральна міська бібліотека ім. В. Панченка у партнерстві з Мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги для постраждалих від домашнього насильства на чолі з психологинею Наталею Цумарєвою зустрілися зі студентами та викладачами Кропивницького фахового коледжу харчування та торгівлі. Зустріч відбулася у межах Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства», яка щорічно проходить з 25 листопада до 10 грудня.

Заступник директора коледжу з виховної роботи Марина Володимирівна Бедзай привітала учасників заходу та наголосила на важливості оволодіння знаннями з протидії насильству та отриманні допомоги у критичних життєвих ситуаціях. Волонтери Тетяна Орлова і Крістіна Водзинська дали учасникам зустрічі практичні поради щодо запобігання насильству у сім’ї, жорстокому поводженню з дітьми та захисту прав жінок. Бібліотекарі Катерина Богдашова і Оксана Монзалевська провели огляд літератури, яка допоможе вплинути на вирішення проблем, пов’язаних з гендерним насиллям, насильством у сім’ї, а також у питаннях захисту жінок.

Студенти у живому спілкуванні мали можливість поставити фахівцям запитання та отримали практичні навички як поводити себе у тій чи іншій ситуації, щоб запобігти насильству.