Краєзнавець за покликом душі

Організатор : Кіровоградська центральна міська бібліотека

Дата початку: 28.04.2017

Дата завершення: 28.04.2017

Час початку: 14:00

Час завершення: 15:00

Місце проведення заходу: Кіровоградська центральна міська бібліотека

Мета: ознайомити містян з книгою відомого кіровоградського журналіста, письменника, краєзнавця Юрія Миколайовича Матівоса «Вулицями рідного міста», який вивчає далеке минуле нашого міста.

План проведення:

  1. Виступ бібліотекарів
  2. Слово автора
  3. Виступ видавця
  4. Перегляд краєзнавчих слайд-презентації
  5. Автограф-сесія
  6. Заключне слово

В центрі – на столі  книга Юрія Миколайовича Матівоса «Вулицями рідного міста».

На плакаті слова: «Наше місто прекрасне, і хочеться, щоб про нього знали значно більше».

 

1 бібліотекар: Чого тільки не бувало у нашому місті, про все й не розкажеш. А скільки вже забулося, загубилося у нестримному плинні літ. Свідками тих подій є річка Інгул, старовинні будинки…

2 бібліотекар: Історія міста багата яскравими і неординарними подіями. Тут разом з українцями проживали поляки, євреї, росіяни, німці. Вони всі трудилися на благо свого міста, розбудовували, захищали його від ворогів, рятували від пожеж, повеней і різних нещасть. Вони просто жили.

1 бібліотекар: Тут жили і творили історію військові, купці, освітяни, архітектори,багатії та прості майстри-ремісники – шевці, кравці, ткачі, теслі, муляри, бондарі, ковалі, пекарі…

4 рази на рік вирували у нашому місті великі ярмарки, на які приїжджали торговці з далеких країв.

2 бібліотекар: Всього було у нашому славному місті. І про це написано чимало книг. Сьогодні, шановні друзі, ми поговоримо про одну з таких книг, яка вийшла у видавництві «Імекс – ЛТД» 2017 року. Це – книга Юрія Миколайовича Матівоса «Вулицями рідного міста».

1 бібліотекар: Юрій Миколайович Матівос - популярний журналіст, письменник, краєзнавець, наш земляк. Народився 15 квітня 1938 року у селі Сасівка Компаніївського району Кіровоградської області. Після закінчення середньої школи служив в армії, працював на виробництві. Закінчив історичний факультет Одеського державного університету. У 1972—2002 роках працював у місцевих ЗМІ, зокрема, обласних газетах «Кіровоградська правда» та «Народне слово».

2 бібліотекар: Вперше путівник «Вулицями рідного міста» був надрукований у 2008 році тиражем – 500 екземплярів, і майже відразу став раритетом. Адже у цьому невеликому за обсягом виданні можна знайти історію усіх вулиць, парків, районів обласного центру, навіть мостів та набережних. Друге видання відрізняється від першого тим, що у ньому вказані нові назви всіх вулиць.

А зараз ми надаємо слово Юрію Миколайовичу

Слово автора:

1 бібліотекар:Без видавців не було б і книг, тому ми із задоволенням надаємо слово керівнику видавництва "Імекс ЛТД"

Виступ видавця:

2 бібліотекар: Наші бібліотекарі підготували декілька слайд-презентацій, пропонуємо переглянути їх.

Перегляд слайд-презентацій з коментуванням

  • Завадівка
  • Озерна балка
  • Ковалівка

Автограф-сесія

Заключне слово. Шановні наші гості, читайте таку цікаву книжку, поповнюйте свої знання про рідний край, цінуйте і любіть свою малу батьківщину, а разом з тим і нашу Україну.

Ми бажаємо вам творчого неспокою, радості від кожного прожитого дня, гордості від здійсненого, втілення задуманого, Божого благословення у всіх ваших добрих починаннях.