Кущівська бібліотека у Кропивницькому презентує нову виставку вишитих бісером картин Ольги Тимофієвої.

Презентація відбулася у рамках арт-простору бібліотеки. Це простір знайомств, зустрічей та приємних вражень для відвідувачів, де систематично збираються користувачі, які мають творчі захоплення, щоби поспілкуватися, презентувати свої роботи, опанувати нові види рукоділля на майстер-класах.

Ольга Тимофієва понад 10 років є нашою читачкою. Прекрасна романтична жінка, завзята шанувальниця любовних романів. Серйозно зайнялася вишивкою, коли вийшла на пенсію. Кожна її робота – шедевр: «Біля каміну», «Кабальєро», «Дама в білому» тощо (до речі – дев’ять останніх картин вишиті вже після початку великої війни). Робота над ними допомогла майстрині позбавитися стресу, який ми зараз переживаємо. А тепер ці картини допомагають користувачам бібліотеки зняти напругу, відволіктися, отримати позитивні емоції. Відвідувачі бібліотеки дякують пані Ользі за її працьовиті руки і невгамовну фантазію!

Зараз в її колекції близько 60 картин – від пейзажів до портретів. Було більше ста, але сорок з них вона подарувала рідним і близьким. Техніка вишивання її картин дуже складна і потребує багато часу (на полотні може бути до сотні відтінків кольору).

Бажано побачити ці картини на власні очі, бо жодна світлина не здатна передати цю красу!

Експозиція відкрита до 30 серпня. Запрошуємо до читального залу бібліотеки №5 МЦБС м. Кропивницького.

Світлана Котлярова

Народне слово. – 2024. – 15 серпня. – с.5.