Заплету віночок на щастя…

Символіка квітів. «Заплету віночок на щастя, на долю, на чорнії брови». Такими словами розпочався народознавчий компас «Символи квітів у дівочому українському віночку» в бібліотеці №12. Бібліотекарка розповіла, що плетіння вінків було справжньою школою майстерності. У вінок вплітали ромашки, волошки, маки, любисток, безсмертники, калину. Діти із захопленням слухали про значення стрічок на вінку, їхню довжину та колір, про цілющі трави та квіти. На завершення заходу діти взяли активну участь у вікторині «Вгадай квітку».

Вшанувати пам’ять Віктора Погрібного, журналіста і письменника, пропонують колектив бібліотеки №5 та її читачі. Вони прийняли звернення до міської влади Кропивницького про встановлення меморіальної дошки на вулиці «Дворцова» та заснування щорічної літературної премії імені Віктора Погрібного за кращі літературно-художні твори про наш край.

День нової книги традиційно проводиться в бібліотеці №12, коли надходить література. Цього разу у відділах абонементу на відвідувачів чекали твори українських і зарубіжних письменників, знамениті бестселери. Бібліотекарі ознайомили дітей з новими надходженнями, а школярі розповіли про свої літературні вподобання.

 

Наше місто. – 2018. – 19 липня. – с.4.