Таланти Стаса

 

Працівники бібліотеки №5 намагаються помітити в своїх читачах іскру таланту та розвинути їхні здібності. У 2011 році до книгозбірні записався допитливий і непосидючий хлопчик Стас Новицький. Його привабили екскурсії краєзнавчо-пошукового клубу «Кущівські дослідники». Він став одним з найактивніших його членів. Під впливом давнього друга бібліотеки краєзнавця Вадима Смотренка Стас захопився мінералогією, зібрав колекцію гранітів та інших корисних копалин. Як і багато підлітків, пройшов через «поттероманію», прочитавши всі книги про Гаррі Поттера. Пізніше його смаки змінились. Він зацікавився біографіями вчених, письменників, інших видатних людей, намагаючись зрозуміти секрет їх успіху. Нині хлопець навчається в училищі, мріє в подальшому отримати вищу освіту. Несподівано для всіх він почав писати вірші. Можливо, вони недосконалі технічно, але щирі й емоційні. Хочеться вірити, що мрії Стаса стануть реальністю.

Поетичний вінок Кобзареві

 

Шевченківські дні щорічно проводить бібліотека №13 спільно з бібліотекарями школи №20. В українській світлиці школи зібрались пошановувачі й знавці творчості поета від першого до одинадцятого класів. Усі святково одягнені в вишиванки. Участь взяли 36 конкурсантів. Переможцями у вікових категоріях стали Максим Ковальчук, Софія Кирилюк, Єлизавета Панченко, Єгор Тимошенко, Ілля Горобець, Анастасія Лозова, Богдан Ковальчук, Іра Найко, Єлизавета Дудко, Оля Павловська, Анастасія Міхневич, Аліна Пашковська, Аліна Бадалова. А гран-прі отримала десятикласниця Єлизавета Юхименко за проникливе читання поезії «Дві тополі».

 

Як добре, що на світі є жінки

 

Заходи до свята 8 березня пройшли в бібліотеках міста.

Родинне свято «Вітаємо мам» влаштували в центральній міській бібліотеці. Діти декламували вірші, співали пісні про маму, танцювали, змагалися в цікавих конкурсах. Мамам подарували власноруч  виготовлені з паперу аплікації. А мами всіх пригостили смачними пирогами.

«Ми любимо тебе, о добра жінко, мама і сестричка-намистинка. Рідненька моя, ти найкраща в світі. Сьогодні ми даруєм тобі квіти». Такими словами юні користувачі бібліотеки №12 вітали милих і чарівних мам, бабусь, сестричок.

«Як добре, що на світі є жінки». Літературно-мистецьке свято на таку тему пройшло в бібліотеці №10. Звучали задушевні пісні та гуморески. Участь у веселих конкурсах активізували глядачів. Учні вручили матусям, бабусям квіти та поробки, виготовлені своїми руками.

Дарували слова любові матусям учасники літературно-музичного віночка «Молитвою тебе вітаєм, Мамо!» у бібліотеці №4. Святкова програма була насичена музичними вітаннями, поетичними виступами, жартами, веселими вікторинами та сюрпризами.

Рандеву з книгою відбулося в центральній бібліотеці для дітей. Книжкова виставка «Улюлені книги відомих людей» познайомила учнівську молодь з улюбленими книгами відомих особистостей, таких, як Євген Маланюк, Василь Стус, Ліна Костенко, Святослав Вакарчук, Руслана Лижичко. Книжковий калейдоскоп «Автограф на згадку» представив 12 книг письменників-земляків, подарованих бібліотеці. Було складено список книг українською мовою сучасної підліткової прози, які необхідно прочитати всім.

«Свої права ти добре знай!» Під такою назвою в бібліотеці №10 відбулася правознавча інтелектуальна гра для учнів школи №12. Весело змагалися дві команди. Юні користувачі за допомогою олівців прокоментували права та обов’язки дитини в різних ситуаціях. Переможцем стала команда «Феміда», а їхні суперники «Правознавці» отримали утішливий приз.

Найкращого читача визначила бібліотека №5 серед учнів шостих і сьомих класів школи №30. За це звання змагалися більше 30 конкурсантів. Вони розповідали про улюблені книги і літературних героїв.  Аріана Каблучна  розповіла про книгу «Гаррі Поттер і дарунок смерті» Дж. Ролінг. Вона найкраще розкрила свої читацькі вподобання та проявила акторські здібності і стала переможницею конкурсу. Олена Тонконог вподобала фантазера Лесика з книги «Дивовижні події в шостому «Б» Нестайка. Діма Барабаш цікаво розповів про улюблену книгу «Пригоди Олівця та Саморобкіна» Дружкова.

 

Наше місто. – 2017. – 16 березня. – с.4.