Сьогодні кожен українець мріє відчути спокій, проте в умовах воєнного часу та тривожних новин це, на перший погляд, неможливо. Страх, негативні емоції,  стрес впливають як на дорослих, так і дітей.

Бібліотекарі-філії  №19 в рамках дня інформації «Книготерапія: як ліки від складних проблем» завітали до 6 класу Гімназії «Ерудит, щоб познайомити учнів з дієвими способами зменшення емоційного навантаження та найкращими дихальними техніками для розслаблення, адже сьогодні, як ніколи всі ми розуміємо цінність спокійного та мирного життя. Підлітки ділились своїми способами заспокоєння і найпопулярнішими з них були: читання художньої літератури та поезії, прогулянки на свіжому повітрі, спілкування з друзями, а ще... мрії. Бібліотекарки показали сучасні видання для підлітків, які допоможуть їм занурюватися в історії та шукати в них опори.

Другою частиною насиченого дня були практичні заняття та тілесний практикум. Вихователям ДНЗ №62 бібліотекарі презентували новинки з  «Книжкової валізки», з якими дітям буде легше проживати травматичний досвід, керувати своїми емоціями та обговорювати те, що їх турбує. А також практикувались з дорослими заспокоюватись за допомогою різних технік «Дихання життя», «Дихання по квадрату», «Свічка-квітка» та «Стосик книжок» з книжковим черв'ячком. В свою чергу вони поділилися своїми ефективними методами заспокоєння дітлахів.