Сьогодні у бібліотеці -філії №14 МЦБС відбувся тематичний вечір-спілкування з учасником – ліквідатором на Чорнобильській АЕС Григорієм Колосовським – одним з найактивніших читачів бібліотеки.

Про ці події багато сказано, написано і знято. Для сучасної молоді Чорнобиль є лише історичною датою. Дуже важливо знати й усвідомлювати, на яку самопожертву йшли люди, котрі опинилися на атомній електростанції після вибуху. Ризикуючи життям та здоров’ям, вони героїчно виконували свій обов’язок – захищали людство від подальшого розповсюдження радіації.

У 1987 році, через півроку після аварії Григорій Дмитрович пішов добровольцем боронити світ від неконтрольованого атому. А сьогодні він є одним з небагатьох живих свідків тієї далекої трагедії.

«Ми всі сьогодні є свідками жорстокої війни в Україні. Ми бачимо результати страшної зброї, що використовує ворог. Тоді ж, ми не могли бачити свого ворога, бо він для нас невидимий. А полягло людей і тоді немало, і втрати для всього людства просто колосальні» - ділиться спогадами ліквідатор.

Ми висловлюємо щирі слова подяки та засвідчуємо свою шану за героїзм та самовідданість всім ліквідаторам страшної аварії. Ціною власного життя та здоров’я, без вагань та роздумів, вони боролися зі страшним лихом. Усвідомлюючи складність ситуації, ступили назустріч неприборканому атому і зберегли життя мільйонів людей не лише в Україні, а й на всій землі.