«Пам'ять з полиновим присмаком болю» - таку назву мав захід присвячений дню пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи, який бібліотекарі філії №21 для дітей м. Кропивницького провели для студентів Херсонського фахового коледжу культури і мистецтв. Скоро чотири десятиліття, як роковини Чорнобиля слугують свідченням і нагадуванням, чим насправді була радянська дійсність та яку ціну заплатили країни й народи, що вимушено стали її частиною.

Сучасні технології дали можливість провести змістовну дискусію онлайн. Розглядали питання причин та наслідків трагедії і те,  як події державного масштабу відбилися на долях окремих людей. Вшанували пам'ять тих героїв, які брали участь в ліквідації наслідків вибуху на 4 енергоблоці ЧАЕС.

Після Чорнобильської катастрофи минуло 38 років. Все гостріше постає питання про використання зони відчуження в господарчих цілях. Цікавими були пропозиції студентів по туристичному  використанню зони відчуження, будівництву тут об'єктів відновлювальної енергії, дискутували, також, з питань використання зони для збереження відходів ядерного палива. Нині ж 30 км. Зона в якій заборонено жити людям, являється біосферним заповідником, в якому проживає біля 400 видів тварин, риб і птахів, 1200 видів рослин. Життя не закінчилося. Зона живе і відроджується! І велику роль в майбутньому відродженні зіграє нинішня молодь.