21 березня – Міжнародний день лялькаря. Вперше свято відзначили у 2003 році за ініціативи Міжнародного союзу діячів ляльок.

Усе життя ми пам’ятаємо свої перші іграшки – кумедних ведмедиків, полохливих зайчиків, красунь-ляльок, яким довіряли свої таємниці, годували, виводили на прогулянку. Іграшки – назавжди наші супутники і вірші товариші.

Мистецтво граючої ляльки своїм корінням сягає сивої давнини – у релігійні ритуали і чародійні дійства, адже лялька символізує людину. І в її виготовлення люди вкладали неабияке вміння.

Ляльки бувають і малих і велетенських розмірів, пласкі та об’ємні, ляльки-маски, ляльки-символи, але напрочуд живі в умілих руках майстра.

Запрошуємо усіх охочих до бібліотечної творчої майстерні на майстер-клас від Alla Vit з виготовлення ляльки-веснянки: https://youtu.be/74olhYQNpbY

Веснянка – невелика ігрова лялька розміром з долоню. Робили її навесні і дарували дітям на Пасху. Веснянка – лялька одного дня, та діти можуть гратися нею не один день, а також вона може слугувати подарунком.