Архітектурний акорд пройшов в бібліотеці-філії №2. Захід був присвячений 155-річчю від дня народження художника архітектури Якова Васильовича Паученка. Його роботи прикрашають історичний центр міста. Мешканці нашого міста народжуються, навчаються, лікуються, відпочивають та розважаються у приміщеннях, побудованих саме ним.

Учні  ЦВПУ ім. Миколи  Федоровського переглянули слайдову презентацію: «Яків Паученко – архітектор міста Святої Єлисавети», відеосюжети «Вулицями Єлисаветграда – будинок Якова Паученка» та «Вулицями рідного міста» (Кропивницький). Присутні мали нагоду ознайомитись з книжковою викладкою «Яків Паученко – архітектор міста Святої Єлисавети».

Паученко прожив коротке життя – 48 років, але зосталося його місто, в якому ми живемо.  Одна із найкрасивіших центральних вулиць міста з сучасною подвійною назвою - Дворцова, що переходить у Архітектора Паученка. Своє ім’я вона отримала в 2016 році з нагоди відзначення 150-річного ювілею з дня народження талановитого зодчого. На ній знаходиться п’ять будівель, зведених за його проектами.